On Line 24 sata  - registrirajte se i iskoristite dodatne pogodnosti                                                                                                    Oprema za kozmetičke, frizerske salone i barbering - preko 8.000 proizvoda 

Zatvori
0 Košarica 0,00
Zatvori
Nemate proizvoda u košarici.

Trajni lak – što je? Formula za trajni lak. Trajni lak je lak koji traje duže o običnog laka, otprilike 2 tjedna i više. Trajni lak skida se isključivo sa otapalom u roku par minuta ( najviše do 10 minuta) – ne sa turpijom. Sve ostalo nije trajni lak već uv gel ili kombinacija trajnog laka i uv gela. Osnovno je da traje i da se lako skida sa otapalom ne turpijom.

Sve ostalo nije trajni lak već uv gel ili kombinacija trajnog laka i uv gela. Osnovno je da traje i da se lako skida sa otapalom ne turpijom. 
Trajni lak, vrste trajnog laka, što je trajni lak, koja je razlika između trajnog laka. Kako znati da li mi je kozmetičarka stavila trajni lak ili gel, zašto se neki trajni lak skida lako a neki teško? 

Da li ste sigurni da na rukama imate kvalitetan i pravi trajni lak?

Prije stavljanja trajnog laka na svoje nokte trebate znati  da li će vam se trajni lak skinuti lako sa otapalom ili teško kao da imate uv gel. Pitajte osobu koja vam radi nokte i tražite odgovor. Ako je odgovor sa  turpijom  tada se zapitajte sa kojim brendom se radi trajni lak. Nije svejedno sa kojim radi trajni lak.

Većina , nažalost je u zabludi što je trajni. Ima više razloga npr. imaju na rukama uv gel a uvjerene su da imaju trajni lak.

Zašto je to tako: 
•    Jer nisu vidjele kod osobe koja im aplicira trajni lak pravi postupak 
•    Jer osobe koje rade trajni lak  ne koriste kvalitetan trajni lak, jer miješaju uv gel i trajni lak
•    Jer trajni lak skidaju sa turpijom umjesto sa odstranjivačem trajnog laka 

Zbog svega toga klijenti misle da imaju zaista trajni lak i da je sve napravljeno kako treba. Međutim, stvarnost je drukčija. 

Kad nađete osobu koja vam trajni lak:
•    skida sa otapalom 
•    kad imate trajni lak koji vam traje najmanje 2 tjedna 
•    kad skine trajni lak sve do kraja i lijepo pripremi nokat za novu aplikaciju
•    kad na noktima imate samo 1-2 sloja boje i nisu debeli kao da imate gel 
tada osobu nikako ne mijenjajte. Kod takve osobe sigurno ćete možda i sjediti koju minutu više. Ali za to ima i razloga. Osoba radi svoj posao kako treba, čuva i brine o vašim noktima, ne miješa uv gel i trajni, ne ubrzava posao kako bi koristila turpiju, ne stavlja novi trajni lak na podlogu od prije… Sve su to sitnice ali dugoročno vaši nokti ostati će kvalitetni. 

Većina trajnih lakova čak i oni najpoznatiji i skupi imaju velike probleme kao što su: 
•    Kratko traje na noktima, na vrhovima se odvaja 
•    Nakon 7 dana popuca sjaj 
•    Predebeli nokti jer moraju stavljati više slojeva jer nema dovoljno pigmenta
•    Skidanje sa turpijom
•    Promjena boje na noktima nakon 7 dana 
•    Povlačenje trajnog laka pri polimerizacije za par mm…. 

Ponekad  osobe koje rade nokte rade namjerno pogrešno  a ponekad i zbog neznanja.

Namjerne greške rade ako koriste bazu od uv gela kako bi upotrijebila kao bazu za trajni lak. Rezultat je očigledan kad trebate skinuti trajni lak – skida se sa turpijom. Zašto stavljaju bazu od uv gela – jer ne žele uložiti u osnovni materijal a to je baza za trajni lak , jer misle da nije bitno..ali sve to rade iz neznanja. Kad bi znale koliko je bitno sigurno bi razmislile o tome zbog budućnosti. Prije ili kasnije klijentice primijete razliku.
Druga pogreška je kad miješaju razne proizvođače. Uglavnom nisu ni svjesni što to znači, npr. da li je kemija trajnog laka kompatabilna. Većina misli da je sve isto, međutim nije isto. 

Što je najbitnije kod trajnog laka: 
•    da se skida sa odstranjivačem ne s turpijom
•    da nokti nisu debeli kao kod uv gela
•    da se uvijek skida do kraja i ne ostavlja se nikakav tanki sloj
•    da traje najmanje 2-3 tjedna

Zašto je u nekim kozmetičkim salonima  potrebno da skine i stavi trajni lak puno više vremena? Da li gledate na kvalitetu svojih noktiju prije i poslije stavljanja trajnog laka? Da li vam osoba koja radi nokte skida sa turpijom ili odstranjivačem trajni lak? Da li skida do kraja ili ostavi jedan tanki sloj?

Sve su ovo jako bitne stvari ako volite svoje nokte i ako znate kome svoje nokte dajete u ruke. 
Nemojte nasjedati osobi koja vam radi nokte i skida sa turpijom. Svaki put malo prođe sa turpijom preko ploče nokta i lagano se vaša ploča nokta tanji. Potrebno je proći samo lagano sa polirnim blokom preko lakirane ploče nokta, staviti odstranjivač trajnog laka, omotati u alu foliju i čekati 5 minuta. Ostaci trajnog laka ostaju u alu foliji i jedan jako mali dio možda na ploči nokta. Taj višak možete skinuti sa vatom, ne sa grubim metalnim alatom. 

Ako vam osoba skida trajni lak sve do kraja i sa odstranjivačem, te se sve skine u roku 10 minuta bez turpije možete biti sigurni da ste u pravim rukama. Ako vam osoba koja radi nokte ne napravi tako onda se sa pravom možete zapitati da li je na mojim rukama trajni lak ili uv gel i da li osoba zna što radi.
Često puta osobe koje rade trajni lak iz straha svojim klijenticama stave uv gel kako bi bile sigurne da će vam trajati najmanje 3 tjedna. To rade zbog neznanja i iz straha da ne biste bili nezadovoljni i da nemaju reklamacije.
U isto vrijeme vam rade štetu a da niste ni svjesni. Naravno, štetu za vaše nokte.
Ako želite više informacija o trajnom laku pošaljite upit na e-mail: [email protected]
Nemojte biti razočarani sa trajnim lakom i uvjereni:
•    Da vam traje kratko na rukama
•    Da se skida sa turpijom 
•    Da se na vrhovima okrhne 
•    Da morate staviti 2-3 sloja boje i sl.
Sve navedeno je uzrok lošeg trajnog laka. Zapamtite, niste probali pravi trajni lak. Zbog nekoliko loših trajnih lakova ne znači da su svi loši. Probajte FRANELA trajni lak i uvjerite se. Pogledajte postupak aplikacije trajnog laka i trajnog laka 3u1.