On Line 24 sata  - registrirajte se i iskoristite dodatne pogodnosti                                                                                                    Oprema za kozmetičke, frizerske salone i barbering - preko 8.000 proizvoda 

Zatvori
0 Košarica 0,00
0,00 kn
Zatvori
Nemate proizvoda u košarici.

Načini plaćanja

Plaćanje željenih odabranih artikala na webshopu www.franela.hr moguće je izvršiti na 3 načina:

 

1. Plaćanje prilikom preuzimanja (pouzećem) djelatniku GLS – a (samo područje Hrvatske)

Pošiljku plaćate prilikom prijema, kuriru Gls-a prilikom preuzimanja. Molimo Vas da pripremite točan iznos. Slanje paketa i plaćanje pouzećem nije moguće kupcima koji imaju kod nas status odbijenih ili nepreuzetih paketa iz opravdanog ili neopravdanog razloga, te takvom kupcu nećemo slati obavijest da paket ne šaljemo.

2. Plaćanje online kartičnim plaćanjem:

 • Maestro
 • Maestro na rate (za Maestro kartice PBZ banke)
 • MasterCard
 • Visa
 • Visa na rate (za Visa kartice PBZ banke)
 • PBZC Premium Visa
 • PBZC Premium Visa na rate

 

Plaćanje i autorizacija kreditnih kartica odvija se putem WSPAY  servisa. Plaćanje putem kreditnih ili debitnih kartica smatra se izvršenim u trenutku primitka autorizacije od strane izdavatelja kartice.  Prije slanja paketa autorizirat ćemo cjelokupni iznos. Kod naše autorizacije ne možemo mijenjati iznose na manji ili na veći iznos, već točno isti iznos kao i na narudžbi. U slučaju narudžbe s načinom plaćanja kartičnim plaćanjem Vama se ni skidaju sredstva s računa dok ne autoriziramo. Kada smo sigurni da imamo sve artikle na raspolaganju tek tada Vam autoriziramo transakciju.

 

Ako niste uspjeli izvršiti plaćanje putem kartice može biti više razloga:

 • Predugo čekanje na potvrdu od strane banke zbog spore Internet veze
 • Prekid Internet veze
 • Pogrešan upis troznamenkastog broja na poleđini kartice

 

Unos i prijenos osobnih podataka

 • Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava SSL certifikat izdan od GeoTrust Global CA. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.
 • Kartične podatke ( broj kartice, valjanost kartice, kontrolni broj) Prodavatelj ne sprema te podatke. U procesu naplate vidljivo je samo prvih 6 i 4 zadnje znamenke broj kartice, a ostali brojevi ne vide se. U slučaju neuspjeha naplate ili vraćanjem na prethodni korak gdje ste upisali podatke od kartice iste nije moguće vidjeti jer ih ne spremamo te  podatke treba ponovo upisivati.

 

Upute za upisivanje podataka s kartice

 1. Broj kartice upisati broj s kartice kao niz znamenki bez razmaka,
 2. Valjanost kartice – expiration date.  Valjanost je na samoj kartici zapisana u formatu MM YY (mjesec/godina) i nalazi se na prednjem dijelu kartice
 3. Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na poleđini kartice koji  fizičkog posjedovanja kartice u trenutku kupnje i smanjuje mogućnost zloupotrebe i koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca

Ovisno o vrsti kartice postoje troznamenkaste i četveroznamenkasti brojevi koje je potrebno upisati prilikom plaćanja karticom:

 • MasterCard – tri znamenke
 • Maestro – neke kartice nemaju, a neke imaju kontrolni broj od tri znamenke
 • Visa – tri znamenke Troznamenkasti kontrolni broj otisnut je na poleđini kartice u prostoru za potpis kao zadnja desna grupa znamenki (slika 1).
 • Za MasterCard, Maestro (ako postoji) i Visa kartice upisuje se troznamenkasti kontrolni broj otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju (posljednja grupa od 3 znamenke).

Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama.

Prilikom plaćanja MasterCard, Maestro ili Visa karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju. Ako na Maestro kartici nije otisnut kontrolni broj, njegov upis nije obvezan.

Slika 1.

       4. Ime i prezime nosioca kartice - Upisuje se točno kao na kartici – bez hrvatskih dijakritičkih znakova ČĆŽŠĐ.

3. Transakcijski račun: virmanom, općom uplatnicom, internet bankarstvom na žiro račun

 • Nakon izvršene narudžbe na Vaš e-mail primit ćete automatski potvrdu narudžbe s podatcima za plaćanje a to je broj računa i poziv na broj. Narudžbe napravljene s načinom plaćanja transakcija šaljemo nakon vidljive uplate na naš žiro račun, zbog toga je potrebno uplatiti čim prije. Kod uplate poziv na broj je obavezan.
 • Molimo Vas da upišete točan poziv na broj. Pomoću poziva na broj povezujemo Vašu narudžbu s uplatom.
 • Ako niste dobili podatke za plaćanje znači da niste dobili ni potvrdu narudžbe na e-mail jer ista nije završena ili je upisana pogrešna e-maila adresa.

Podatci za plaćanje:

Vlasnik računa: FRANELA d.o.o. Riva 6, 51 000 Rijeka ( Hrvatska)
Ime banke: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN (broj računa): HR41 2340 0091 1106 1699 6
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Poziv na broj: upisati broj narudžbe
Poslati potvrdu uplate na e-mail: [email protected]

PLAĆANJE ZA KUPCE NA PODRUČJU HRVATSKE:

FIZIČKE OSOBE : PDV je uračunat u cijenu
PRAVNE OSOBE HRVATSKA: PDV je uračunat u cijeni. Narudžba je poslana korištenjem HRK

PLAĆANJE ZA KUPCE IZVAN HRVATSKE NA PODRUČJU EU:

FIZIČKE OSOBE EU : PDV je uračunat u cijenu
PRAVNE OSOBE EU: Ako ste u sustavu poreza treba uplatiti iznos s narudžbe bez poreza. Poslati na e-mail potvrdu uplate, VAT BROJ  iz VIES BAZE https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=hr  te podatke o tvrtki zbog izdavanja računa.

Ako niste u sustavu poreza treba uplatiti puni iznos s narudžbe. Poslati na e-mail [email protected]  potvrdu uplate, VAT BROJ iz VIES BAZE  i podatke tvrtke za izdavanje računa