On Line 24 sata  - registrirajte se i iskoristite dodatne pogodnosti                                                                                                    Oprema za kozmetičke, frizerske salone i barbering - preko 8.000 proizvoda 

Zatvori
0 Košarica 0,00
Zatvori
Nemate proizvoda u košarici.

Koje su prednosti šećerne paste? 

  • sa šećernom pastom dlake se mogu ukloniti bez lomljenja
  • šećerna pasta lijepi se samo za dlaku ne i za kožu, zbog toga je depilacija manje bolna i sama koža nakon depilacije izgleda ljepše i zdravije
  • moguće je odstraniti jako kratke dlake 
  • prikladna je za sve tipove kože i sve dijelove tijela posebno osjetljiva područja: lice,bikini jer ne može izazvati podljeve ili crvenilo kože 
  • koža poslije depilacije je mekana i glatka, ne isušuje kožu već ju hrani i vlaži
  • depilacija šećernom pastom smanjuje probleme sa prištićima po tijelu jer kod depiliranja radimo piling kože, uklanja mrtve stanice kože 
  • dlačice nakon depilacije sporije i rjeđe rastu, postaju tanje
  • nema umjetnih dodataka ne sadrži aditive, potpuno prirodni proizvod 
  • u slučaju neuspjeha odstranjivanje viška paste je jako jednostavno - lako se ispire sa vodom

Sastav Italwax šećerne paste

Šećerna pasta Italwax je apsolutno hipoalergenski proizvod, proizveden prema tradicionalnom receptu "ništa dodatno": samo voda, šećer i kukuruzni škrob. Pasta ima jedinstvenu konzistenciju - vrlo je plastična i mekana, ali se ne topi, što je čini ugodnom za rad.
Italwax šećerna pasta za depilaciju ima vrlo jednostavan sastav: šećer, voda i kukuruzni škrob. Gotovo svi proizvođači šećerne paste imaju isti sastav: šećer, voda i limunska kiselina. Ali limunska kiselina, kao i svaka druga kiselina, može izazvati iritaciju ili alergiju na koži. Šećerna pasta ITALWAX ne sadrži limunsku kiselinu i zbog toga ju mogu koristiti i vrlo osjetljive osobe. Ne izaziva iritacije niti crvenila na koži. 

Vrste Italwax šećerne paste prema gustoći

Kod klasične linije Italwax šećernih pasti prema gustoći možemo izabrati jednu od 4 konzistencije: ULTRA SOFT, SOFT, STRONG i EXTRA STRONG. Ovisno o godišnjem dobu, klijenticama i radnoj prostoriji odaberete upravo šećernu pastu sa kojom ćete moći prilagoditi svim navedenim uvjetima. Izbora ima.  

U ljetnim mjesecima češće se koristi STRONG ili EXTRA STRONG, dok SOFT najčešće po zimi. Za one koji zaista ne mogu raditi depilaciju šećernom pastom sa rukom u ponudi je Italwax šećerna pasta ULTRA SOFT. Za ULTRA SOFT šećernu pastu koriste se trakice za depilaciju i potrebno je staviti u grijač te depilirati pomoću drvene špatule i trakice za depilaciju. Može se koristiti tokom cijele godine jer se ne radi manualnom metodom već uz pomoć trakice za depilaciju. 
Da biste znali koju pastu odabrati potrebno je znati koju tehniku ćete koristiti: da li trzajem i lopticom ili raditi sa trakicama te poznavati temperaturu radne prostorije. Ako znate raditi trzajem tada bi sa gustom šećernom pastom STRONG ili EXTRA STRONG trebali počupati svu dlaku, a ako novi u ovoj depilaciji onda ćete koristiti trakicu i ULTRA SOFT šećernu pastu te špatulicu za razvlačenje šećerne paste po tijelu. 

ULTRA SOFT šećerna pasta Italwax

Idealna za početnike, metoda rada je sa trakicom. Preporuča se osjetljivim osobama za sve tipove kože. Po strukturi je dosta rijetka, te se koristi u kombinaciji sa trakicom. Ultra soft šećernu pastu potrebno je grijati u grijaču. Nanosi se sa špatulom isto kao i vosak za depilaciju, stavlja se trakica na kožu i naglim pokretom skida sa kože. Pri tome se jednom rukom nateže koža a drugom rukom se odljepljuje od kože. Idealna je za sva godišnja doba, ne podnosi vlagu. Ako je temperatura i vlaga u sobi veća tada će biti mekša i biti će teže sa njom raditi. 
Idealna je za početnike jer se skidanje dlaka radi pomoću trakice. Svakom početniku je teško raditi sa šećernom pastom u samom početku dok ne stekne prakse. Traka za depilaciju skida sve dlake, koža pri tome ostaje glatka i mekana. Ako je dlaka prije toga tretirana sa žiletom ili aparatom tada ne preporučamo skidanje dlaka sa šećernom pastom. Žilet i aparat za brijanje jačaju korijen dlake i dlaka postane jaka i debela u korijenu što može otežavati depilaciju i dovesti do pojave uraslih dlaka. 

Prednosti šećerne paste ultra soft

  • Jednostavna aplikacija 
  • 100% skidanje svih dlaka na tijelu 
  • Koža je mekana i glatka bez iritacije i crvenila 
  • Ne jača korijen već slabi korijen i dlaku te postaju mekane, tanje i nježnije 
  • U slučaju neuspjeha sa šećernom pastom lako se skida sa običnom vodom

Savjeti za lakši rad: 

  • Koristiti na sobnoj temperaturi
  • Može se skidati kraća dlaka u odnosu ako se skida sa voskom 

EXTRA STRONG šećerna pasta Italwax

Konzistencija šećerne paste je jako tvrda i gusta, koristi se kod visokih temperatura po ljeti i područjima kad je veća vlažnost. Po zimi postaje još čvršća i gušća, uglavnom se sa njom radi po metodi trzaja ne sa trakicom. Upotrebljava se za jače i gušće dlake. 
Koristi se u svim godišnjim dobima, bez obzira na temperaturu. 

Kako raditi depilaciju sa STRONG ili EXTRA STRONG šećernom pastom Italwax?

Ova metoda nije za početnike niti za one koji nemaju smisla ili osjećaja prema onome što rade. Potrebno je imati osjećaja, ne raditi mehanički po šabloni. Ne postoji strogo određeno pravilo. Potrebno je prihvatiti uvjete u kojima se radi, kome se radi i što se radi. Prilagoditi se temperaturi klijentice, sobnoj temperaturi i našoj temperaturi tijela. Svako područje je za sebe i svaka osoba je za sebe. Tek nakon takvog pristupa i pravog gledanja svake klijentice posebno njenu kožu i dlaku uz praksu možemo pristupiti bez imalo straha u rezultat.

Naravno, nije problem raditi sa šećernom pastom, ali je bitno ipak znati na što sve morate paziti. Kad naučite raditi sa šećernom pastom i shvatite postati će Vam izazov da budete još bolji u svom poslu i da su klijentice svaki put zadovoljnije i odlaze sa osmijehom na licu. 

Da biste radili manualnom metodom (lopticom) potrebno je najprije kožu pripremiti i očistiti. Nanosimo Italwax pjenasti losion Vanilija za čišćenje kože i kožu čistimo od masnoća.  Zatim uzeti malu količinu šećerne paste koju nanosimo na kožu koristeći Latex rukavice i uklanjamo ravnim potezima točnije kao da odižemo od kože. Tako dlake povlačimo prema sebi i skidamo sa kože.  Pasta se nanosi na kožu kružnim pokretima u suprotnom smjeru od rasta dlake. Šećerna pasta nanosi se polako a povlači se brzo i naglo. Hvata se za dlaku ne za kožu te je manje bolno. Povlačenje sa trzajem (čupanje) radimo u smjeru rasta dlake. Kod trzaja obavezno kožu držati nategnuto. U protivnom će nastati modrice i urasle dlake. Ponekad je potrebno šećernu pastu omekšati, prilagoditi da se može koristiti. Tada koristimo toplinu ruku i radimo lopticu kako bismo dobili smjesu koja nam odgovara za nanošenje na klijenta. Poslije depilacije ako ima ostataka lako se obriše sa krpicom i Italwax citrusnom vodicom kako klijentica ne bi bila ljepljiva.

Za depilaciju sa šećernom pastom na trzaj (lopticom) potrebno nam je: 

Latex rukavice koristimo prvenstveno iz higijenskih razloga i drugi razlog ako nam se znoje ruke ili su nam tople sprječavaju grijanje šećerne paste. Kad je grijanje šećerne paste zaustavljeno manji je rizik da će se topiti na koži pri radu i da će se gnjecati. Šećerna pasta ne upija vlagu ako se koriste rukavice. Rukavice uvijek moraju biti čim zategnutije na ruci. Uklanjanje dlaka sada je lakše, brže i bolji rezultati. 
Puder koristimo ako nam je koža vlažna. Niti jedna depilacija ne podnosi vlažnu kožu, pa tako ni šećerna pasta. Nakon što je stavljen puder višak se odstranjuje sa vatom. Ne smije biti tragova pudera na koži.

Kako raditi depilaciju sa šećernom pastom koja ima rijetku konzistenciju? 

U grupu šećernih pasti iz Italwax asortimana koje imaju rijeđu konzistenciju spadaju šećerne paste ULTRA SOFT i SOFT.

Za depilaciju sa šećernom pastom pomoću trakice potrebno nam je: 

Najprije pripremiti kožu kao i kod postupka sa STRONG ili EXTRA STRONG šećernom pastom Italwax. Očistiti sa Italwax pjenastim losionom Vanilija. Čistimo kožu od masnoća. Prije nego smo počeli sa čišćenjem kože stavljamo šećernu pastu posudu u grijač i grijemo na temperaturu od 40 stupnjeva. Nakon što smo zagrijali šećernu pastu, imamo rijetku konzistenciju i možemo lijepo zagrabiti sa drvenom špatulom određenu količinu šećerne paste te nanosimo na tijelo. Kod zagrijavanja obavezno provjeriti temperaturu. Ne smije biti previše zagrijana jer bi mogla izazvati opekline. Najjednostavniji način je staviti malu količinu na zapešće. Ako je prevruće tada treba sačekati. Ne smije izazivati neugodu. 

Šećernu pastu na tijelo stavljamo u tankom sloju. Nakon toga stavljamo trakicu i te pritisnemo kako bi se trakica bolje uhvatila za dlaku. Trakica se lijepi za šećernu pastu, a šećerna pasta se zalijepila za dlaku i folikulu. Odljepljujemo trakicu od tijela naglim pokretom pri tome sa drugom rukom držimo zategnutu kožu. Nakon toga kože je malo crvena nekoliko minuta. Ako nam je koža vlažna prije stavljanja šećerne paste nanosimo puder i višak obrišemo sa vatom.

Možemo koristiti za sva područja depilacije od nogu, ruku, pazuha pa sve do najosjetljivijih dijelova tijela kao što su lice i bikini

Savjeti za depilaciju šećernom pastom korištenjem trakice za depilaciju 

  1. Koža mora biti čista i suha 
  2. Dužina dlake najmanje 0,4 mm pa na više
  3. Dlake ne smiju biti niti preduge jer će se petljati – po mogućnosti prije depilacije skratiti
  4. Kako bismo bili sigurni da je koža suha i bez masnoće dodatno možemo staviti puder u prahu te utrljati na kožu i nakon toga višak pudera obrisati sa vatom. U toku rada također možemo koristiti puder u prahu.
  5. Pomoću drvene špatule nanijeti šećernu pastu na kožu u suprotnom smjeru od dlake. Potrebno je ponoviti nekoliko puta kako bi bili sigurni da se pasta omotala oko folikule
  6. Traku povući u smjeru rasta dlake oštro i brzo – nikako polako i sporo. Pri tome treba paziti da je traka paralelna sa kožom. Kod potezanja trakice potrebno je jednom rukom zategnuti kožu i drugom povući traku