On Line 24 sata  - registrirajte se i iskoristite dodatne pogodnosti                                                                                                    Oprema za kozmetičke, frizerske salone i barbering - preko 8.000 proizvoda 

Zatvori
0 Košarica 0,00
Zatvori
Nemate proizvoda u košarici.
Mala oaza dobrih emocija uz difuzor i ovlaživač zraka

Unesite u svoj dom, salon ili poslovni prostor predivan miris i napravite pravu malu oazu dobrih emocija pomoću našeg najprodavanijeg modela difuzora ovlaživača zraka - SPA-01. Uglađenog i elegantnog dizajna savršeno se uklapa u svaki životni prostor. Idealan je za korištenje u uredu ili kući. Jednostavan je za korištenje pri čemu omogućuje kontinuiranu i diskontinuiranu difuziju.

Što je to difuzor?

Difuzori su naprave koje su namijenjene raspršivanju eteričnih ulja u prostor i to u obliku sitnih kapljica koje nježno pročišćavaju i vlaže zrak. Veličina tih kapljica je mikroskopski sitna, pa tako nalikuje oblaku, odnosno izmaglici. Baš zbog toga se takvi difuzeri često nazivaju i nebulizatori (lat. nebulum znači maglica). Sitne kapljice eteričnog ulja direktno prodiru do plućnih alveola i time se pospješuje ljekovitost eteričnog ulja. Difuzer omogućuje čišćenje, vlaženje i osvježavanje zraka u prostoriji. Idealni su za korištenje u sezoni prevencije gripa i prehlada ili kod prostorija u kojima borave pušači.

Vrste difuzora

Postoje razne vrste difuzora. Neki difuzori raspršuju ulja putem ultrazvuka, drugi stvaraju sitne kapljice putem strujanja zraka u tankim staklenim ili metalnim cjevčicama, a postoje i difuzeri na bazi ventilatora koji ne ispuštaju maglicu u prostor pa su manje pogodni za korištenje u terapeutske svrhe.

Ultrazvučni difuzori

U ultrazvučne difuzore se uz eterična ulja dodaje i voda, pa djeluju i kao ovlaživači zraka za manje prostore.

Ultrazvučni difuzeri tijekom sati rada eterična ulja ne raspršuju ravnomjerno u prostor – u početku će koncentracija biti veća, a kako difuzer radi, tako će u maglici biti sve manje molekula eteričnih ulja. Ukoliko želite jači intenzitet mirisa eteričnih ulja u prostoru cijelo vrijeme rada difuzora, nakon sat-dva rada u difuzer trebate nadodati još par kapljica eteričnih ulja. Ako difuzer koristite za veći prostor od onog predviđenog u specifikacijama također eterična ulja treba dodavati više i češće.

U našoj ponudi možete pronači ultrazvučne difuzere najnovije generacije. Jednostavni su za održavanje i omogućuju Vam pročišćavanje zraka, relaksaciju te stvaraju aromatičnu atmosferu koja može odgovarati svim Vašim potrebama u svakom prostoru - od ureda do spavaće sobe.
Ako ste u potrazi za difuzerom koji će istovremeno osvježiti i ukrasiti vaš prostor, za Vas su pravi izbor ultrazvučni aroma difuzori modeli SPA-01 i SPA-03, koji također objedinjuje aromaterapiju i kromoterapiju. Osim ovlaživanja zraka i ispuštanja eteričnih ulja u prostor, ovi modeli difuzora imaju ugrađenu ugodnu led rasvjetu u 7 različitih nijansi te time mogu poslužiti i kao noćna lampica. Pogodni su za korištenje u prostorijama površine do 50 kvadrata i odlikuju se mogućnošću rada 6-10 sati u kontinuitetu.

Aroma difuzor i ovlaživač zraka SPA-01

SPA-01 je ultrazvučni difuzer s LED osvjetljenjem zapremnine 300 ml. Bijele je boje sa bazom u boji imitacije drva - svijetlije i tamnije nijanse. Ovaj difuzer je definitivno naš najprodavaniji model.

Odlikuje se vrlo tihim radom i tako neće ometati Vaš san. Uz moderan dizajn koji se prilagođava svakom domu, 7 različitih boja osvjetljenja pružit će Vam savršenu atmosferu u Vašem domu (boje se mijenjaju automatski ili na gumb po Vašoj želji). Osvjetljenje može biti upaljeno ili ugašeno.

Kapacitet od 300 ml dovoljan je za 10 sati rada bez prestanka. Možete također namjestiti timer za automatsko gašenje nakon perioda 60,120 ili 180 minuta. Ukoliko ponestane vode, difuzer se sam gasi.

Uređaj ima više načina rada ovisno o tome koliko puta ste pritisnuli tipku i koja lampica svijetli:

  • Svijetli lampica 60 - uređaj će raditi 60 minuta i gasi se
  • Svijetli lampica 120 - uređaj će raditi 120 minuta i gasi se
  • Svijetli lampica 180 - uređaj će raditi 180 minuta i gasi se
  • svijetli lampica ON - uređaj će raditi dok ne potroši svu vodu, do 10 sati, ovisno o količini vode i modu High ili Low.
  • Pritiskanjem tipke do kraja izbornika uređaj se gasi.
  • Tipka HIGH/LOW mijenja intenzitet maglice. Zvuk 1xbeep označava HIGH, a 2xbeep LOW način rada.

Kako djeluje ultrazvučni difuzer i koje su mu prednosti?

Ultrazvučna difuzija zapravo ima jednostavnu funkciju: ultrazvučnim vibracijama voda i eterična ulja razbijaju se na mikro čestice i raspršuju u obliku hladne pare - tzv. maglice. Eterična ulja se brzo rasprše i prisutna su u zraku u obliku maglice, čime osiguravaju učinkovitu aromaterapiju i mikro ovlaživanje zraka. Difuzor jednostavno i kontinuirano raspršuje paru s kapljicama eteričnog ulja.
Najveća prednost ultrazvučnih difuzera je ta što blagotvorni učinci čistih eteričnih ulja ostaju sačuvani u cjelini. Naime, zagrijavanje eteričnih ulja, npr. pomoću aroma lampice, može često prouzročiti promjenu ili čak i uništavanje aktivnih tvari te se time blagotvorni učinci eteričnih ulja znatno smanjuju.
U vodu se dodaju različita eterična ulja koja dezodoriraju prostor. Ovisno o vrsti ulja koje koristimo u difuzoru ili ovlaživaču zraka možemo postići različite efekte. Pa tako difuzor pomaže u pročišćavanju zraka, ublažava simptome alergije i prehlade, uništava gljivice, viruse i bakterije, uklanja neugodne mirise, odbija insekte.

Ovlaživač zraka vs. difuzer – koja je razlika?

Ovlaživač zraka je dizajniran da vodu pretvara u vodenu paru i na taj način podiže razinu vlage u prostoriji. Ovlaživač može biti čak i obična posudica s vodom koja se objesi na radijator. Ipak u večini slučajeva radi se o električnom uređaju koji se puni običnom ili destiliranom vodom, radi na struju ili baterije te se može postaviti na stol, policu ili pod, ovisno o njegovoj veličini.
Osnovna razlika između difuzera i ovlaživača zraka je u tome što se u difuzer stavljaju i eterična ulja te on stoga može služiti kao ovlaživač i osvježivač prostora, odnosno osvježivač zraka. Difuzer za eterična ulja ima nekoliko prednosti pred klasičnim osvježivačima zraka: eterična ulja su prirodna i stoga su i zdravija za dišni sustav u usporedbi sa industrijskim osvježivačima zraka. Isto tako eterična ulja možete mijenjati prema vlastitim zdravstvenim potrebama ili mirisnih preferencama.

Jesu li difuzeri ujedno i ovlaživači i "atomizeri" zraka?

Ultrazvučni difuzeri potroše određenu količinu vode tijekom svog rada, ali oni u svojoj osnovi nisu ovlaživači. Ovlaživači potroše nekoliko litara vode, dok se kod difuzera potrošnja mjeri u decilitrima. Dakle, ultrazvučni difuzeri su lokalni ovlaživači, u dijelu prostora gdje se nalaze.
"Atomizeri" zraka je novi popularni izraz, a zapravo znači da se u zrak raspršuje mješavina eteričnih ulja i vode. Po toj definiciji, svi ultrazvučni difuzeri su "atomizeri" zraka, jer u sebi sadrže dio koji se na engleskom naziva "atomized tablet" a koji pokreće čitav proces raspršivanja.

Održavanje

Tijekom vremena rada na svim tipovima difuzera stvara se smolasti masni sloj. Ovisno o učestalosti korištenja difuzera, taj sloj je potrebno očistiti jednom mjesečno, požda čak i jednom tjedno, ako često koristimo difuzer. To je najbolje napraviti koncentriranim etanolom (min 90%). Čistimo na način da etanol stavimo u difuzer i miješanjem isperemo. Kod difuzera koji rade na principu raspuhivanja difuzer se može nakratko i uključiti kako bi se isprala kapilara. Nakon toga je potrebno difuzer temeljito isprati.

Ultrazvučne difuzere također je potrebno povremeno, nakon čišćenja alkoholom, očistiti i od kamenca, i to na način da se u 1 dl vode stavi dvije čajne žličice limunske kiseline. Takva otopina se ostavi djelovati u difuzeru dvadesetak minuta, te se nakon toga difuzer ispere s vodom.

Eterična ulja za prostorije

Eterična ulja dodajemo u difuzor ukapavanjem 10 - 15 kapi u vodu i potom uključujemo difuzer. Po potrebi možemo dodavati još kapi eteričnih ulja. Za veće kvadrature (veće od 30m2) potrebno staviti više kapi eteričnih ulja i češće ih dodavati.

Iako su eterična ulja dostupna u desecima različitih mirisa, ova ulja posebno su korisna u sezoni gripe i prehlade:

  • Eukaliptus radiata – blagotvorno djeluje na gornje dišne puteve, a pogodno je za primjenu kod djece i beba,
  • Eukaliptus globulus – koristi se za donji dio dišnog sustava, a mogu ga koristiti i djeca starosti od dvije godine,
  • Ravintsara – poznato po svom antivirusnom i imunostimulativnom djelovanju, sigurno za sve dobne skupine,
  • Slatka naranča – ima izuzetna umirujuća svojstva. Pomaže kod depresije, anksioznosti i melankolije. Ujedno potiče probavu i pročišćavanje organizma te rješava probavne smetnje,
  • Bijeli bor – ublažava bronhitis, katar, sinusitis,  kašalj i laringitis.

Posjetite naš webshop i nabavite svoj primjerak difuzora i ovlaživača zraka po super cijeni koji će vaš prostor učiniti elegantnijim i mirišljavijim.