On Line 24 sata  - registrirajte se i iskoristite dodatne pogodnosti                                                                                                    Oprema za kozmetičke, frizerske salone i barbering - preko 8.000 proizvoda 

Zatvori
0 Košarica 0,00
Zatvori
Nemate proizvoda u košarici.

Depilacija šećernom pastom ili egipatska depilacija je jedna od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica, a ujedno se smatra najučinkovitijom i najbezbolnijom metodom depilacije.
Velika je prednost što je šećerna pasta 100 % prirodna, antibakterijska, bez mirisa, boje i dodanih konzervansa. Kao takva je idealna za osobe osjetljive kože kao što trudnice, osobe sa proširenim venama, ispucanim kapilarama, kao i kod kože sa ekcemima i psorijazom.

Donosimo Vam par savjeta kako bi i Vi mogli postati majstor depilacije šećernom pastom

  1. Šećernu pastu potrebno je obavezno držati uspravno i na sobnoj temperaturi. Šećernoj pasti potrebna je ujednačena temperatura, pa je zbog toga poželjan klima uređaj ili ventilator pri radu kako bi održavao konstantnu temperaturu. Ako je temperatura promjenjiva može otežati rad jer je šećerna pasta osjetljiva na nižu i višu temperaturu. 
  2. Prije nanošenja provjeriti ako je šećerna pasta previše zagrijana, ne bi bilo u redu da je prevruća. Može izazvati opekline
  3. Po mogućnosti sa šećernom pastom raditi uvijek u istim uvjetima:
  • Mjesto i pozicija u prostoriji 
  • Temperatura  u prostoriji 
  • Grijač i vrijeme grijanja
  • Mjesto grijanja šećerne paste
  • Ne držati grijač u blizini prozora
  1. Jako je bitan i faktor topline tijela kozmetičarke te topline tijela osobe kojoj se radi depilacija. Na ove faktore se ne može utjecati, osim što kozmetičarka poznaje svoju temperaturu tijela i reakcije, a za temperaturu klijentice se potrebno prilagoditi.
  2. Ne smije se zagrijavati u mikrovalnoj posudi
  3. Šećernu pastu koja se ne grije u grijaču potrebno je prije korištenja držati u idealnim uvjetima 24 sata kako bi u trenutku korištenja konzistencija šećerne paste bila usklađena sa našim navikama
  4. Ne stavljati previše šećerne paste na kožu jer se višak neće lako skinuti i ostati će na koži klijentice
  5. Dlaka ne bi smjela biti predugačka jer umjesto čupanja cijele dlake može doći do njenog pucanja
  6. Ako je dlaka prethodno obrijana tada se prilikom prve depilacije šećernom pastom neće moći ukloniti sve dlake
  7. Provjeriti smjer rasta dlake, obično nisu sve dlake u istom smjeru
  8. Nikad ne raditi sporo jer izaziva bol, neugodu i nema rezultata – šećerna pasta neće izvući svu dlaku
  9. Uvijek je pametnije raditi dio po dio i to manja područja
  10. Kod skidanja šećerne paste kožu uvijek treba držati zategnutom i to na način da je čim bliže koži i povlačiti paralelno sa kožom bez obzira da li se radi sa trakicom ili bez trakice
  11. Šećernu pastu u patroni ili kantici potrebno je uvijek držati uspravno. U slučaju ako se drži vodoravno cijeli sadržaj iz patrone može iscuriti van i uništiti područje oko patrone. Ako je kantica okrenuta također će sadržaj iscuriti i tu kanticu nećemo moći više upotrijebiti u grijaču.

KAKO PRAVILNO DEPILIRATI ŠEĆERNOM PASTOM I NA ŠTO TREBA NAJVIŠE PAZITI? 

Obavezno prilagoditi depiliranje šećernom pastom smjeru rasta dlake. Što znači da treba prije provjeriti u kojem smjeru rastu dlake. Posebno provjeriti bikini zonu i pazuhe. Na tom području dlake rastu u svim smjerovima. Zbog toga treba u svim smjerovima i depilirati, inače će ostati dlake.
Uvijek raditi na manjim područjima kako bi bili sigurniji 
Kod povlačenja trake ili kod rada lopticom uvijek treba biti bliže koži i sa drugom rukom treba držati kožu zategnutom. U protivnom koža će biti puna modrica – podljeva i uraslih dlaka. 

Kako znati ako je šećerna pasta spremna za korištenje?

Provjeru da li nam je šećerna pasta koju namjeravamo koristiti svojom konzistencijom spremna za korištenje najjednostavnije je napraviti na način da stavimo prst u posudu sa šećernom pastom. Ako je prst kada ga izvadimo ljepljiv tada je to pokazatelj da je šećerna pasta prerijetka. Da bismo dobili idealnu temperaturu potrebno je šećernu pastu staviti u hladnjak na par minuta. Provjeriti svaki 4-5 minuta kako se šećerna pasta ne bi previše ohladila, a samim time i stvrdnula.

Koji faktori utječu na promjenu konzistencije šećerne paste?

Temperatura i vlaga su glavni uzroci promjene konzistencije šećerne paste.

Kad kažemo temperatura podrazumijevamo :

  • viša sobna temperatura
  • viša temperatura ruku kozmetičarke
  • viša temperatura tijela klijentice. 

U ljetnim mjesecima klijenti najčešće dođu na tretmane jako zagrijani od vanjske vrućine. Zbog toga je potrebna adaptacija tijela na sobnu temperaturu. Inače bi bilo jako otežano predvidjeti rad sa šećernom pastom ako je klijentica jako vruća i pri tome ljepljiva od znoja. Preporuka je zbog toga klijentima objasniti da na tretman dođu najmanje 10-15 minuta ranije kako bi se rashladile i prilagodile temperaturu tijela normalnim uvjetima. 

Vlaga je drugi glavni faktor. Prevelika vlaga omekšava šećernu pastu i postaje ljepljiva. Zbog toga je potrebno izbjegavati vlažne i vruće prostorije kako šećerna pasta ne bi bila ljepljiva i gnjecava. Posebno u ljetnim mjesecima koža je vlažnija nego u zimskim mjesecima. Da bismo spriječili vlagu na koži koristimo blagi puder u prahu. Puder će pomoći da upije višak znoja i vlage. Puder se lijepi za dlaku i za kožu. Višak pudera briše se sa vatom, a kod depiliranja koža nije više vlažna te se dlake mogu lakše skinuti sa kože. 

Kako provjeriti temperaturu voska ili šećerne paste koju smo grijali u grijaču. 

Prije nego koristimo vosak ili šećernu pastu obavezno moramo provjeriti temperaturu. Najbolji i najbrži način je staviti malu količinu na zapešće. Ne smije prouzročiti neugodu. Ako je prevruće sačekati da se malo ohladi. Nakon toga ponovo provjeriti. Kozmetičarke koje imaju puno iskustva već mogu po teksturi procijeniti temperaturu. Međutim, dok ne upoznate kako se šećerna pasta ponaša savjetujemo napraviti test svaki put na zapešću. Šećerna pasta ne smije se ni u kom slučaju previše zagrijati. Šećerna pasta jako brzo postiže visoke temperature i zbog toga može doći do opekotina. Preporuča se šećernu pastu grijati u grijaču za vosak ili šećernu pastu koji ima termostat. 

Koja je najbolja dužina dlake za depiliranje šećernom pastom?

Najbolja dužina za depilaciju šećernom pastom je 0,4 mm -1 cm. Sve šta je više od 1 cm može uzrokovati probleme kod skidanja dlaka. Kod skidanja dlaka sa šećernom pastom ako je dlaka duža tada se dlaka zapliće i teško je skinuti dlaku, osim toga postaje i bolno. Zbog toga najbolje depilirati svaka 2 tjedna, uvijek šećernom pastom. Nikako aparatima za brijanje ili žiletom. Skidanje dlaka sa žiletom jača korijen dlake i tada je dlaka gruba i tvrda. Potpuna suprotnost od depilacije šećernom pastom. Naš savjet: ne odustajte od depilacije šećernom pastom, a depilirati sa žiletom nemojte nikada niti jedan dio tijela. 
Najbitnije kod depilacije šećernom pastom isto je kao i kod svih depilacija. Koža uvijek mora biti nategnuta. Ako koža nije nategnuta može doći do podljeva, iritacije kože, prištića i uraslih dlaka.

KAKO SE PONAŠATI PRIJE I POSLIJE DEPILACIJE ŠEĆERNOM PASTOM

Prije depilacije šećernom pastom nije poželjno tuširanje, raditi piling, koristiti losione ili kreme za omekšavanje dlake. Ako je dlaka mekana tada može doći do pucanja dlake, a piling nije potrebno raditi jer se pore previše otvore.

Piling treba redovito raditi, ali ne dan prije depilacije šećernom pastom. Poželjno je raditi nekoliko puta na tjedan. Zahvaljujući redovitom održavanju njege kože pilingom koža postaje mekša, uklanjaju se mrtve stanice kože, koža napokon diše i dlake koje nisu mogle izaći na površinu sada izlaze van jer su pore otvorene. Pomoću pilinga dlaka i koža postaje mekša a pore na koži otvorenije što omogućava jednostavnije, lakše i uspješnije depiliranje šećernom pastom. 

Poslije depilacije šećernom pastom koža je osjetljiva te zbog toga treba izbjegavati solarij, saune, sunčanje i bilo kakve kozmetičke tretmane koji izazivaju crvenilo i iritaciju kože

Njega kože prije i poslije depilacije šećernom pastom

Jako bitno je kožu njegovati  tokom cijele godine bez obzira na godišnje doba. Najjednostavniji način i potpuno prirodna njega kože je pomoću spužve. Preporuka je naći prirodnu spužvu od Lufe. Lufa je vrsta tikvice koja se uzgaja u Slavoniji. Zove se još kopnena spužva. Ima jako finu strukturu, koristi se za piling posebno grube kože na laktovima i stopalima, za masaže, za kupanje i kao sapun. Spužva poboljšava cirkulaciju, uklanja odumrle stanice, koža postaje glatka i napeta. 
Koristeći spužvu redovito naša koža ima sve preduvjete da depilaciju napravimo bez problema. Ako redovito radimo piling naše pore će biti otvorene te će se dlake lakše odstraniti. Preporuka je raditi piling 2 x tjedno, nema potrebe više od toga. Višestruke koristi ima ako se koristi spužva za njegu tijela. U svakom slučaju preporuka je koristiti spužvu i redovito raditi piling. Najbitniji preduvjet za odlične rezultate kod depilacije je redovita briga o koži. 

Rezultati će biti sigurno vidljivi na više polja bez obzira koju vrstu depilacije radite: 

  • Glatka i mekana koža 
  • Manje prištića i akni te ljepši ten
  • Manje bolna depilacija jer su pore otvorene 
  • Njeguje i uklanja mrtve stanice 
  • Sprječava rast dlačica 

Poslije depilacije šećernom pastom ne preporuča se

  • raditi piling najmanje 24 sata
  • izbjegavati sunčanje i solarij najmanje 24 sata 
  • kupanja ili tuširanja do 24 sata nakon depiliranja ne koristiti jake mirisne gelove za tuširanje i masne kreme 
  • preparate poslije depilacije na bazi alkohola 

Depilaciju šećernom pastom možemo raditi svaki dan. Prije depilacije nije poželjno da je koža tretirana na suncu 24 sata prije depilacije , da ima opekotine od sunčanja ili prištiće izazvane od sunca. 
Depilacije najčešće rade žene. Postoje dani u mjesecu kada žene osjete bol po tijelu posebno u grudima. U danima kad osjetite bilo kakvu bol imati ćete pojačanu bol i kod depilacije. Možda, pratiti tijelo kako reagirate na dodir na tijelu, kako ste raspoloženi i osjetljivi. Svi ovi faktori koji utječu na raspoloženje utječu i na osjećaj boli. 
Najpovoljniji termin kada ne biste trebali biti previše osjetljivi je nakon menstruacije. Ako ikako možete planirajte depilaciju u danima odmah nakon menstruacije. 
Posebnu pažnju treba posvetiti trudnicama. Ponekad i prije nego znaju da su u drugom stanju su posebno osjetljive i prag boli je na nuli. Zbog toga o tome koliko depilacija zaista boli ne ovisi samo o vrsti depilacije već i o samom raspoloženju nas samih te našim danima u mjesecu. 

ŠTO ZNAČI DEPILACIJA SA ŠEĆERNOM PASTOM A PRIJE TOGA  BRIJANJE NOGU SA ŽILETOM ILI APARATOM 

Poznato je da depilacija sa žiletom ili aparatom jača korijen dlake, dlake postanu grube i oštre, deblje i gušće. Ako prođete rukom nakon par dana nakon brijanja ( kao i muška brada) primijetiti ćete bodlje kao u ježurke ježića. Dlaka nakon brijanja aparatom ili žiletom biti će malo gušća a na nekim mjestima rjeđi rast. Brzina rasta dlaka nije ista nakon brijanja, pa zbog toga depilacija sa šećernom pastom nakon 3-4 tjedna neće skinuti sve dlake. Sigurno će ostati neke koje nisu mogle biti uhvaćene sa šećernom pastom jer su bile prekratke. Najmanja dužina treba biti 0,4 mm. Nakon nekoliko depilacija šećernom pastom od 3-4 puta brzina rasta dlake će se ujednačiti. Što znači da treba proći neko vrijeme kako bi se dlake mogle skinuti sa šećernom pastom ne ponavljajući proces depiliranja. U svakom slučaju skidanje dlaka sa aparatom za brijanje ili žiletom nikako ne preporučamo.

ŠTO NAPRAVITI AKO NE USPIJEMO DEPILIRIATI SA ŠEĆERNOM PASTOM?

S obzirom da je šećerna pasta 100% izrađena od prirodnih sastojaka i topiva u vodi najjednostavnije rješenje za skidanje viška šećerne paste je pranje sa vodom. Također i višak šećerne paste ako ostane na koži može se skinuti sa vodom. U svakom slučaju koža će Vam biti zahvalna. Jedan ako je depilacija uspjela koža će biti mekana i glatka, a čak i ako nije depilacija sa šećernom pastom uspjela koža je dobila piling te je sada koža mekana. 
Kako ne biste bili u problemu i završili na tuširanju treba paziti na slijedeće: 
-    Šećerna pasta treba biti uvijek sobne temperature 
-    Ne smije se držati na suncu, kraj topline ( osim ako radite na trakicu) 
-    Osoba koja radi sa šećernom pastom treba imati suhe ruke nikako vlažen , po mogućnosti raditi sa rukavicama 

Kako napraviti šećernu pastu? 

Šećernu pastu možete napraviti sami. Potreban je šećer i voda u kućnoj upotrebi. Koji rezultat ćete dobiti ovisi o omjeru količine i vode. Nikakvi aditivi nisu potrebni. 
Ako želite imati uvijek istu strukturu i gustoću šećerne paste tada je naša preporuka Italwax šećerna pasta. Italwax šećerna pasta jednostavno ima jako stroga pravila proizvodnje, nema odstupanja u omjerima te je zbog toga 100% uvijek potpuno ista. Svaka serija ima detaljnu analizu u laboratoriju i ne dozvoljavaju odstupanja. Tako možete uvijek biti sigurni da je Italwax šećerna pasta uvijek iste gustoće i strukture. 
U proizvodnji šećerna pasta je uvijek iste konzistencije. Međutim, njena struktura se mijenja ovisno od: 

  • Temperaturi prostorije ili radne temperature prostorije 
  • Temperature tijela osobe koja radi depilaciju 
  • Temperature tijela osobe kojoj radimo depilaciju - klijentica

Zbog toga šećerna pasta uslijed viših temperatura postaje malo više ljepljiva, teže je raditi sa njom i razvlačiti po koži, može se dogoditi da se počne topiti na koži uslijed previsoke temperature tijela i radne temperature prostorije. Zbog toga kod odabira šećerne paste trebate predvidjeti navedene faktore. Italwax u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta šećerne paste: BIO ŠEĆERNA PASTA I KLASIK. 
Bio šećerna pasta je podijeljena na aloe vera i med, te propolis.